Enkhuizen

Beste tuinbezitters, net zoals zovelen onder ons hebben ook wij als tuinkeurings­commissie te maken met de opgelegde coronamaatregelen. Voor onze commissie betekende het dat enkele activiteiten niet op de normale manier konden doorgaan en hoe ze moesten worden aangepast. De eerste keuringsronde bijvoorbeeld viel precies in de afkondiging van de eerste coronamaatregel. Gelukkig kon deze keuring op een later tijdstip alsnog worden ingehaald. Inmiddels zijn alle tuinen drie keer beoordeeld en worden de rapporten verzameld. Binnenkort zijn dan ook de totaalscores bekend.

De opentuinendag op 20 juni hebben we helaas moeten afblazen, maar de tuinen­fietsdag op 15 augustus heeft bij vele leden en hun introducés een mooie dag op­geleverd.


Normaal zou de slotavond van de tuinkeuringen op 9 oktober in het Clusius College plaatsvinden, maar ook deze kunnen wij in de aula van de school niet veilig voor u organiseren.

De slotavond van de tuinkeuringen in het Clusius College gaat dit jaar dus niet door. Hoe dan wel? We laten het natuurlijk niet zomaar aan ons voorbijgaan en dus denken we na over de manier waarop we de prijswinnaars van de resultaten op de hoogte kunnen stellen. U hoort hier binnenkort meer over.

Namens de tuinkeuringscommissie,

Ad Kunst