Enkhuizen

Een lezing “Inspirerende tuinen en landschappen “.

Gastspreker is tuin en landschapsarchitect Arjan Boekel.

 

Arjan Boekel is al vanaf jonge leeftijd actief met tuinen en planten.

Deze liefde voor planten heeft hij in zijn professionele carrière als tuin – en landschapsarchitect nooit losgelaten.

Groot of klein, privétuin of publieke ruimte, altijd worden planten ingezet om een zo prettig mogelijke buitenruimte te creëren.

In het eerste deel van deze lezing neemt Arjan je mee in zijn ontwikkeling als tuinier en tuinontwerper. Daarbij laat hij zien dat planten niet slechts tot decoratie dienen, maar juist ook veel andere kwaliteiten in zich kunnen hebben.

Er komen bijzondere plekken aan bod, een mix van inspirerende tuinen en landschappen tot voorbeelden van zijn eigen werk.

Van het landschap van Kirgizië en kwekerij de Hessenhof tot openbare tuin de Hermannshof in Duitsland. Van zijn eigen tuin tot recentelijk de aanplant van een groot openbaar park in Zuid-Korea van de hand van Bart Hoes en Piet Oudolf.

In het tweede deel gaat Arjan dieper in op de beplantingen van landgoed Willibrordus in Heiloo ( zijn thuisbasis) en de beplanting van een grote landelijke tuin in Landsmeer.

De lezing wordt gehouden op woensdag 22 februari a.s. in de Nieuwe Doelen, Spoorstraat  2 te Enkhuizen. Aanvang lezing 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Bij binnenkomst krijgt u gratis een kopje koffie of thee. Niet leden betalen 5 euro.