Enkhuizen

25-02-20 Lezing de Zintuigentuin door Cees Verkerke uit Heerhugowaard

 

LezingDe Zintuigentuin

(door Theo van der Jagt)

‘De Zintuigentuin’ is één groot avontuur, een ware belevenis en daarom uitgekozen als uitsmijter van het lezingenseizoen 2019-2020. Dat belooft dus nogal wat. De inleider en tevens de eigenaar van deze tuin om­schrijft zijn tuin als een droom die na vele dromen werkelijkheid is geworden. Kijk, daar kun je wat van leren, want die dromen kenden schitterende mo­menten, maar net als bij u en bij mij waren er ook teleurstellingen.Van die teleurstellingen kun je leren, en dat over­kwam ook Cees Verkerke. Het resultaat is zonder meer schitterend.

Het is een tuin van één hectare groot en te ver­gelijken met een landschappelijke cottagetuin in Engelse sfeer; werkelijk een plaatje!

Cees neemt ons vanavond mee naar zijn tuin. Het wordt een hele tippel, want we doen vier seizoenen aan, op één avond, zodat we als het ware de tuin tot leven zien komen, en wat is er mooier dan in februari dat prikkelende gevoel van  het voorjaar en de zomer te ervaren?

Het wordt een spannende en interessante presen­tatie, die doorspekt is met ideeën, vooruitzichten en doelen die Cees voor ogen had.

We lopen als het ware aan de hand van een man die zelf zegt dat hij zich blijvend verwondert over het resultaat van zijn inspanningen en hij doet dat met kennis van zaken en heel veel humor, met prachtige opnames ook.

Of je het nu wilt of niet, we worden vanavond uit onze winterslaap gewekt op een manier die recht doet aan de titel van de presentatie: ‘De Zintuigen­tuin’.

Mis dit niet! Las ik in een van de vele blije en dank­bare recensies.

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan op www.dezintuigentuin.nl.

Ik zie u op dinsdag 25 februari in het gebouw van het Leger des Heils in Bovenkarspel.

Aanvang om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Gratis kopje koffie /thee. Niet-leden betalen € 3,50.