Enkhuizen

Lou Schoenmaker

De commissie volkstuinen ‘De Koepoort’ bestaat uit een viertal leden. Dit zijn Dick Meijer, Roel Slinger, Jan Veltink en Lou Schoenmaker. De commissie volkstuinen ‘De Dreef’ bestaat uit twee leden, namelijk. Peter van Goor en Peter Frölich, die de plaats heeft ingenomen van Jacques Verhaegen. Voor beide complexen proberen wij zoveel mogelijk te doen. Dit jaar, evenals vorig jaar, was het uitermate droog; het betekende zeer veel gieters water brengen naar de plantjes.
Op ‘De Koepoort’ zijn de tuinen opnieuw opgemeten, omdat de tuingrenzen in de loop der jaren wat waren vervaagd. We hebben drie tuinen niet kunnen verhuren, en deze zijn het gehele jaar afgedekt met worteldoek. Het ziet ernaar uit dat ze het komend jaar weer verhuurd gaan worden. In samen­werking met Welkoop in Grootebroek konden onze volkstuinders een gratis Welkoop emmer krijgen. De meesten schaften ook de benodigde materialen/pootgoed voor hun tuintje aan. We hebben dit jaar 13 nieuws­brieven naar onze telers verzonden, wat door ieder zeer werd gewaardeerd.