Enkhuizen

een nieuwe ontdekkingstuin in Enkhuizen

 Op de mooiste locatie van Enkhuizen is er dit voorjaar gestart met het aanleggen van een ontdekkingstuin. Wij willen zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe be­langrijk groen is om in goede gezondheid op onze planeet te leven.

 Het wordt een tuin met een educatief en sociaal-maatschappelijk karakter, welke onder andere het hart van de Nederlandse zaadwereld representeert.

In een parkachtige setting wordt er een groot assorti­ment groenten, bloemen en kruiden gepresenteerd. Het is een etalage van ontwikkelingen in het zaadvak en sluit verder ook naadloos aan op datgene wat ook bij Sow to Grow wordt uitgelegd over het zaadvak.

 Dit jaar wordt een proefjaar en zal de tuin nog niet opengaan voor het publiek. De planning is dat in 2022 de Garden van mei tot september voor het publiek open­gaat.

De komende weken zal een groot deel van alle aan­gelegde borders met de verschillende producten beplant worden.

 Er is inmiddels al een groep vrijwilligers bereid gevon­den om mee te helpen met de opzet van de tuin. Wij kunnen echter nog meer ‘groene’ handen gebruiken in de zomermaanden voor het onderhoud van de tuin (aanbinden, oude bloemen verwijderen, water geven, schoffelen en koffie drinken).

Voor meer informatie en opgave om mee te doen kunt u contact opnemen met:

Ton de Rooij  mobiel  0653374521

Joop Hof         mobiel  0653399927