Activiteiten & Actueel

Studieclub bijeenkomst

Kees Schoon 

bij George en Anneke de Boer, op dinsdag 10 juni

Het was weer een gezellige en leerzame avond bij George en Anneke. Eerst gingen wij de prachtige achtertuin bekijken. Dit was de moeite waard, want er stonden veel soorten en voor mij ook vele onbekende vaste en kuipĀ­planten, zoals de Cleome, Erythrina crista-galli (koraalstruik), Cestrum, Tecomaria capensis, Duranta erecta, Isoplexis, en de diverse salvia's Microphylla "Hot Lips", Greggii "Icing Sugar" en Salvia Discolor.

 Dit is dan nog maar een kleine opsomming van de vele soorten die wij konden bewonderen. Daarna gingen wij naar de voortuin, deze is wat groter en er was ook veel te zien, zoals de grote winterharde Salvia Viscosa, de heester Vitex, de paarse Stachus en de paarse klimplant Akebia, de Acanthus mollis, de Knautia Arvensis , etc.

Ook waren er veel planten in bakken en potten. 

Klaas Dijkstra raadde ons aan om als bemesting voor bloembakken en potten in het voorjaar DCM bloed- en beendermeel te gebruiken.

Diverse ziekten en insecten werden onder de loep genomen, zoals spint, het haantje en luizen.

Ook zijn de factoren gunstig geweest voor meeldauw in de Delphinium, Monarda en rozen. Deze kan men het beste bestrijden met Bycor van Bayer.

 De larven van de taxuskever kan men heel goed bestrijden met aaltjes, die men bij een tuincentrum kan bestellen. De beste tijd hiervoor is de maand september. Bij droogte moet men dan veel water geven, eventueel met de slang.

Daarna gingen wij naar binnen, waar de koffie klaar stond, en gingen wij er verder op in. Diverse problemen  werden verder besproken. Onder andere dit voorjaar was er een snelle groei, dan is het belangrijk om bij droogte veel water te geven en bij te mesten, zodat ze voor de tweede keer terug kunnen komen, bijvoorbeeld Delphinium.

De oude scheuten weghalen en daarna water geven en mesten. Dus al met al weer een leerzame en gezellige avond met mooi weer. 

 

meer
16
Feb
Sneeuwklokjes vitaminen
15
Feb
LENTEBODEN