Activiteiten & Actueel

Op donderdag 16 juli zijn wij voor de tweede keer van dit jaar bij elkaar geweest. Deze keer waren wij bij Klaas Dijkstra. Deze tuin kun je dus in drie gedeelten bekijken.

a.De heidetuin
b.De coniferentuin
c. De vasteplantenborder enzovoort

De heidetuin is vooral in het voorjaar een pracht om te zien. De coniferen zijn het hele jaar door aanwezig.

De vasteplantenborder is in juni op zijn hoogtepunt, dan staan de meeste planten in bloei.

In de vasteplantenborder, dit was ook het thema van deze avond, stonden prach­tige rozen van De Wilde, Ingrid Berg­man, in bloei. Klaas snoeide ze na de eerste bloei terug, waarop dan een tweede bloei volgt. Hij bemest ze regelmatig bij met de mengmeststof 12-10-18.

De Acanthus mollis stond er heel mooi bij en de Aubrieta had hij net geschoren en teruggesnoeid, zodat deze weer verjongd was. Heel bijzonder was de chocoladeplant, Cosmos atrosanguinea.

Nadat wij zijn tuin hadden bekeken gingen wij op deze mooie avond gezellig buiten zitten aan de koffie, die Boudien net gezet had. Klaas vertelde toen alles, of bijna alles over de herkomst van vaste planten. Wintervaste planten komen uit een gematigd klimaat en de Astilbe komt uit China en Japan en verlangt half schaduw en een vochtige grond. De gentiaan komt uit de Alpen en overwintert daar droog. De Hosta komt uit Japan en China en verlangt schaduw. De Helleborus argutifolius komt uit Corsica en Sardinië en verlangt een goed doorlatende grond; hij kan niet tegen schrale oostenwind. De Helleborus purpurascens verlangt half schaduw en een humusrijke grond en warm. De Acanthus is een eeuwenoude plant en komt uit Turkiie.

Nadat Klaas was uitverteld, kregen wij van Boudien nog een frisdrankje en sloten wij deze zeer leerzame en gezellige avond.

De volgende bijeenkomst werd vastgesteld op 23 september om 19.30 uur bij Bets Schipper, met een vervolg op de vaste planten.

meer

 

 

 

16
Feb
Sneeuwklokjes vitaminen
15
Feb
LENTEBODEN