Diversen

Verslag van cursus bloemschikken

Zwaantje Buijsman-van Goor

Altijd al wilde ik een cursus bloemschikken doen, maar het kwam er nooit van. In januari ben ik lid geworden van Groei & Bloei, afdeling Enkhuizen, en ik ontdek dat die vereniging heel leerzame en leuke dingen organiseert. Van de zomer ben ik mee geweest met de tweedaagse reis naar Twente om daar prachtige tuinen te bekijken. Door de informatie in de convo las ik over een cursus bloemschikken voor beginners.

Dinsdag 12 oktober was de eerste les, gegeven door Frieda Vriend. Ik had haar weleens ontmoet bij ons in de beeldentuin. Het thema van deze avond was een biederĀ­meier maken. Frieda begon bij de uitleg over het nat maken van de oasis. Het was een mooi gezicht op tafel: al die bloemen, takken en heesters. Verder vertelde Frieda over het insteken in de oasis, een techniek apart.

Aan het einde van de avond was het een prachtig gezicht wat iedereen er van gemaakt had. Daarna nog even bij de gevorderden gekeken. Nou, dan valt er nog wel wat te leren! Ik zie alweer uit naar de volgende cursusĀ­avond.

meer
21
Jul
MALVACEAE
20
Jul
Volkstuin: oogsten en opruimen