Activiteiten & Actueel

Avondexcursie naar Winkel

Op 19 augustus was het ver­zamelen in Hoogkarspel om gezamenlijk te vertrekken met eigen vervoer naar een tuin in Winkel met de naam ‘Limmer­schou’ aan de Provincialeweg. Maar liefst 31 tuinliefhebbers hadden zich opgegeven voor deze excursie op een mooie, warme zomerse avond.

Achter de mooie West-Friese stolpboerderij aan de Provincialeweg ligt een 2 hectare grote tuin met grote borders en een bos.

We hadden om 19.00 uur afgesproken met de familie Bijman, en we werden hartelijk ontvangen met koffie/thee en een plakje cake. Mevrouw Bijman ging eerst iets vertellen over de historie van de stolpboerderij en de tuin. Zelf wonen zij vanaf 1991 op deze locatie.

Daarna begon de rondleiding door mevrouw Bijman. Eerst naar het bordergedeelte, de grote vijver en daarna naar het bos. Maar het park was zo groot dat er twee dames waren die verdwaalden en de groep niet meer konden terugvinden. Maar gelukkig is het goed afgelopen en konden zij zelf de groep weer vinden, en hoefden zij niet te overnachten in de boomhut.

Na de rondleiding kwamen we weer terug bij het terras en kon iedereen zelf op eigen gelegenheid nog even de borders bekijken en door het bos lopen, of gewoon nog even napraten op het terras en nog even nagenieten van het mooie weer.

Het was een zeer geslaagde excursie en alle tuinliefhebbers hebben genoten van deze avond.

meer
16
Feb
Sneeuwklokjes vitaminen
15
Feb
LENTEBODEN
Menu