Bloemschikcursussen 2012 / 2013

Anneke de Boer

De bloemschikcommissie van de KMTP afdeling Enkhuizen en omstreken organiseert voor het komend najaar/winterseizoen 2012/2013 weer een drietal bloemschikcursussen.

Beginners
Een beginnerscursus voor degenen die willen leren hoe je met eenvoudige middelen een leuk bloemstukje kunt maken. Hoe je de bloemen moet afsnijden en blad kunt verwerken. Deze cursus wordt geven door Frida Vriend. Kosten € 55,00 voor leden en € 65,00 voor niet-leden.

Vervolg
Een vervolgcursus staat onder leiding van Boudien Dijkstra. Deze cursus is bestemd voor deelnemers die al enige ervaring hebben. We volgen de seizoenen van herfst tot voorjaar met het dan aanwezige materiaal. Kosten voor deze cursus € 55,00 voor leden en € 65,00 voor niet-leden.

Gevorderden
De cursus voor de meer gevorderden wordt gegeven door Ans Koster. Ans is werkzaam aan het Clusius College in Alkmaar en heeft voor ons een programma gemaakt, waarbij diverse technieken aan de orde komen. Kosten voor deze cursus € 75,00 voor leden en € 85,00 voor niet-leden.

Bij voldoende belangstelling wordt er ook een cursus ikebana georgani­seerd onder leiding van Ans. Ikebana is de Japanse bloemschikkunst, waarin Ans door diverse bezoeken aan Japan veel ervaring heeft opgedaan. Enige ervaring in bloemschikken is vereist. De prijs wordt bepaald door het te geven aantal lessen. Ligt in verhouding van de andere cursussen.

De cursussen worden gegeven in het Clusius College, Elzenbaan 2, 1613 VP in Grootebroek, op dinsdagavond van 19.30 tot omstreeks 22.00 uur: De cursussen starten in oktober en gaan door bij voldoende deelname tot en met april, behalve december, waarin de kerstworkshop gehouden wordt.

Plaatsing gaat op volgorde van binnenkomst. Bij over inschrijving wordt een reservelijst opgesteld en eventueel een tweede cursus gepland. Het lesgeld is inclusief koffie of thee en exclusief materiaal. Inschrijven uit­sluitend per e-mail bij Anneke Bruijn.

Op dinsdag 18 december wordt de jaarlijkse kerstbindavond gehouden in De Stek in Grootebroek. Deze avond staat los van de cursus. Hiervoor kan een ieder zich inschrijven. Hierover wordt u te zijner tijd geïnformeerd.

MALVACEAE
Volkstuin: oogsten en opruimen