Activiteiten & Actueel

Van de Bloemschikcommissie

Anneke de Boer

Op dinsdag 17 december vond de derde bloemschikcursusavond plaats. Alle deelnemers kwamen met prachtig kerstmateriaal, want de docentes hadden voor beide cursussen een kerststuk op het programma staan.

Dit jaar hebben wij geen open workshop georganiseerd. Er zijn diverse oorzaken waarom we dit niet gedaan hebben. In de eerste plaats was de locatie niet beschikbaar en het aanbod wordt steeds groter, zodat wij ook een beetje bang waren dat de belangstelling wel eens behoorlijk terug kon lopen. Dit was ook vorig jaar al merkbaar. Bovendien zijn er steeds meer groepjes die thuis met elkaar aan het werk gaan.

Dit jaar was er dus alleen een kerstcursusavond. Het resultaat en de gezelligheid waren er niet minder om en het was voor de commissie een stuk minder werk.

De cursisten van Boudien hadden een hart als uitgangspunt, dat opgemaakt werd met groen en waar­bij een versiering van wit draad het tot een sierlijk geheel maakte.

Er werd heel serieus gebogen en gedraaid en het resultaat was verbluffend.

Bianca had gekozen voor een lang tafelstuk, waarvoor de ondergrond bij haar gekocht kon worden. Dit was mogelijk in twee maten. De ene voor één blok oasis en de an­dere voor twee blokken.

De zijkanten onder moesten eerst opgevuld worden, en daarna de bovenkant, waarbij een ieder zijn eigen fantasie de vrije loop kon laten. Er werd gewerkt met zowel kaarsen als batterijlichtjes en allerlei bijmateriaal.

De resultaten waren ondanks dezelfde opdracht weer heel verschillend en apart. Het was een gezellige afsluiting van het eerste deel van de cursus.

Namens de bloemschikcommissie wens ik u allen een gezond en voor­spoedig 2014 met heel veel bloemschik- en tuinplezier.

Volgend jaar gaan we met z’n allen voor een Groei & Bloei Tuinweek.
U kunt dus uw fantasie en ideeën al beginnen uit te werken. 

meer
17
Feb
Het voorjaar is al voelbaar
17
Feb
Het voorjaar is al voelbaar
Menu