Activiteiten & Actueel

27 FEBRUARI T/M 2 MAART 2014

Het weekend van de nostalgische Westfriese Flora.
Anneke de Boer

 

Enige tijd terug is aan de bloemschiksters van Groei en Bloei gevraagd of we in het kader van 650 jaar Stede Broec en 100 jaar LTO mee konden helpen om het steekwerk op deze allerlaatste, kleinschalige, editie van de Westfriese Flora te verzorgen. Het bleek echter dat het om grote bloemstukken ging. Wij hebben daar geen ervaring mee en hebben aangegeven dat we dat niet kunnen.

De dames die het bloemwerk in de Martinuskerk in Bovenkarspel verzorgen, hebben het toen gedaan en ik denk dat we hun een groot compliment moeten geven, want het zag er prachtig uit. Het is een gigantisch werk geweest, want ook voor hun geldt dat het geen dagelijks werk is.

Alles met elkaar is het een leuke show geworden die veel bezoekers heeft getrokken.

In het weekend werd er ook nog een soort beurs gehouden in de toneelzaal van het Vereenigingsgebouw. Groei en Bloei heeft daar op twee tafels gewerkt met de PR- commissie en de Bloemschikcommissie. Op zaterdagmorgen om 9 uur waren we present om de stand op te bouwen en al het materiaal binnen handbereik te krijgen wat nog niet zo eenvoudig was, omdat de ruimte die we tot onze beschikking hadden erg klein was.

Lia had al wat werkvoorraad gemaakt zodat we gelijk de belangstelling van bezoekers hadden en we dan ook meteen aan de slag konden.

Door tussenkomst van de dames van de kerk waren we in contact gekomen met de leverancier van de Orchidee├źn zodat we erg mooi materiaal hadden om mee te werken.

We hadden groen en takken verzameld, waarmee we leuke bloemstukjes konden maken. De bezoeksters van onze stand vonden dat ook, want we konden het niet aanwerken en heel veel dames gingen blij naar huis.

Ook de PR-stand mocht niet klagen want ook voor hun was aardig wat belangstelling, wat vier nieuwe leden opleverde. Een mooi resultaat.

We hebben erg gezellig met beide commissies gewerkt wat zeker voor herhaling vatbaar is.

De Orchidee├źn waren ons ter beschikking gesteld door Peerdeman Orchid Concepts aan de

Cornelis Kuinweg 24,1619 PE Andijk.

U kunt daar prachtige Phalaenopsis planten kopen op vrijdag- en zaterdagmorgen van 10 tot 14 uur. Zeker een aanrader als u een mooie plant wilt hebben.

meer

 

 

 

20
Jul
Volkstuin: begonnen met oogsten en opruimen
18
Jul
mijn huis en tuin dieren