Activiteiten & Actueel

23-08-14 Busexcursie naar Noord-Brabant

Busexcursie naar onder andere Noord-Brabant

in plaats van excursie naar Appeltern

De laatste excursie van dit jaar brengt ons naar drie tuinen in de Betuwe en Noord-Brabant

Om meerdere redenen kan het in het jaarprogramma vermelde bezoek aan de Tuinen van Appeltern, niet doorgaan.

De eerste tuin ligt in de Betuwe in Buur­malsen waar Greetje en René van Dillen, de thee-en wandeltuin ‘Tea for Two’ hebben. Na de koffie bekijken we de tuin van 5000 m2. Het is een parkachtige tuin met twee vijvers, een rotstuin, monumentale bomen, borders op kleur en mooie tuindecoraties. Deze mooie tuin is ook bezocht voor het tv-programma ‘De mooiste tuinen van Neder­land’ op RTL4.

Hierna vertrekken we naar Gilze in Noord-Brabant, waar we een kijkje nemen in de tuin ‘Den Overkaent’, een vasteplantenpark van 8500 m2 met wel 2500 verschillende soorten vaste planten, bomen, hees­ters met de nadruk op vaste planten, waaronder de Nederlandse collectie van de Heuchera in 180 verschil­lende variëteiten. Er is een aparte tuin met sier­grassen, 300 soorten en waterpartijen met watervallen, een Engelse pergola en een uitkijktoren van zes meter hoog.

 

In 2012 heeft deze tuin meegedaan aan de verkiezing van ‘De mooiste tuin van de Benelux’ en won daarbij in de categorie grote tuinen de tweede plaats! In deze tuin kunt u uw zelf meegebrachte lunch onder genot van een kopje thee of koffie gebruiken.

D
e derde tuin ligt in Kaatsheuvel en heet ‘De Dijkgaerd’ van de familie Vos. Ook weer een royale liefhebbers-tuin van 5000 m2 met diverse tuinkamers met elk een eigen, bijzondere sfeer door de borders in verschillende kleuren. U ziet een blauw-gele tuin, een witte tuin, een strakke vijvertuin en de vurige tuin. Vanaf het overdekte terras heeft u een prachtig zicht op de grote vijver. Ook hier krijgt u weer koffie/thee en zelfgebakken taart, en is het mogelijk om plantjes te kopen.

 

Na deze prachtige tuinen is het alweer tijd om de dag af te sluiten met het welbekende buffet bij Van der Valk in Eemnes.

Gaat u ook mee? We hopen op een volle bus!


Datum: zaterdag 23 augustus 2014

Vertrek: 8.15 uur (10 minuten eerder aanwezig) vanaf de sporthal ‘De Sluis’ in Hoogkarspel.

Terug: in Hoogkarspel om ongeveer 21.15 uur.

Kosten: € 65,-; niet-leden € 80,-

Opgave: bij Lia Schoenmaker, email ltm.schoenmaker(at)ziggo.nl of telefonisch 02258-513458

meer

 

 

 

16
Feb
Sneeuwklokjes vitaminen
15
Feb
LENTEBODEN