Seizoen 2014-2015

Anneke de Boer

Het einde van het vakantieseizoen komt alweer aardig in zicht en we gaan weer bedenken wat voor leuke dingen we deze winter eens kunnen gaan doen.

Bloemschikken is er daar één van. Wij hebben daarom voor jullie weer een paar leuke cursussen gepland.

Helaas heeft Ans Koster te kennen gegeven door drukke andere werk­zaamheden geen tijd meer beschikbaar te hebben voor de afdeling Enkhuizen.

Dit is wel begrijpelijk: door het niet doorgaan van haar cursus voor vergevorderden vorig jaar, heeft ze elders andere dingen georgani­seerd.

Degenen die het interesseert kunnen via haar website nog op de hoogte blijven van haar activiteiten.

Dit jaar (2014-2015) zijn de docentes Boudien Dijkstra en Bianca Schutte.

In principe is de verdeling als volgt: Boudien, bij jullie allemaal welbekend, gaat de gevorderdencursus lei­den en Bianca neemt de starters weer voor haar rekening.

Het zou kunnen zijn dat er meer belangstelling is dan er plaats is voor twee cursussen. Daarom vragen we jullie duidelijk aan te geven bij welke cursus/docente je wilt inschrijven en wat je wensen zijn om te leren.

Maar bijvoorbeeld ‘Ik wil een beginnerscursus bij Boudien’ gaat dus niet. ‘Ik wil een vervolgcursus bij Bianca’ zou misschien wel lukken. Als er voldoende belangstelling is om daarnaast ook nog een beginnerscursus te organiseren, kunnen we daarvoor dan misschien een nieuwe docente aan­trekken. Dit alles hangt af van het aantal deelnemers.

Bedenk wel dat wanneer je je inschrijft, je jezelf ook verplicht om deel te nemen en te betalen. Terugtrekken op het laatste moment brengt de hele financiële organisatie in de problemen.

De lessen worden gegeven in het Clusius College in Grootebroek aan
de Elzenlaan op de volgende data:
dinsdag
14 oktober '14,
11 november '14,
16 december '14,
13 januari '15,
10 februari '15,
10 maart '15 en
14 april '15.
Aanvang 19.30 uur tot omstreeks 21.30 uur. Het lesgeld is gebaseerd op een voldoende aantal deelnemers per groep en is als volgt:

Beginnersgroep onder leiding van Bianca Schutte voor leden € 65,00.

Vervolgcursus onder leiding van Boudien Dijkstra voor leden € 67,50.

Voor niet-leden komt er € 10,00 bovenop het cursusgeld.

Deze bedragen betreft het lesgeld inclusief de koffie/thee. Het materiaal dient zelf mee genomen te worden. Een lijstje van de te gebruiken mate­rialen wordt vooraf aan de deelnemers verstrekt. Inschrijven uitsluitend per e-mail bij anneke.bruijn(at)quicknet.nl.

De bloemschikcommissie hoopt ook deze winter weer een enthousiaste groep cursisten te mogen ontvangen.

De afdeling Enkhuizen organiseert een groot aantal bloemschikactiviteiten
zoals, workshops en cursussen groendecoratie.
Dit voor beginners en gevorderden.

Het voorjaar is al voelbaar
Het voorjaar is al voelbaar