Bijeenkomst Studieclub bij Alice Kreuk

P. Groot

Of het nu helemaal overeen kwam met het sprookje van Alice in Wonder­land, zal ik niet zeggen, maar toch bevonden we ons op 16 september bij Alice Kreuk wel in haar wonderland. Heel toepasselijk woont Alice in de, je raadt het nooit, Tuinstraat (in Hoogkarspel) en direct naast een kerkachtig gebouw, dus zeg maar van in een (heel) goede buurt. Daar was het waar ons leergierige groepje (Studieclub) zich ver­zamelde om eerst een uit­gebreid kennis te nemen van de kennis en kunde die resul­teert in de tuinprestaties van onze Alice voornoemd.

Uitgebreid wordt er dan een safaritocht gehouden om de tuinprestaties te beoordelen van de persoon die word be­zocht.

Iedereen heeft zijn eigen stijl en voorkeuren, maar duidelijk is dat er veel tijd en liefhebberij in wordt gestoken om tot een aantrekkelijke tuin­omgeving te komen, dus de creatie van het eigen wonderland, met nogal wat in het oog springende aparte planten en struiken. Wel was de nazomer duidelijk ingetreden, dus ook de nogal ruim aanwezige Floxsoorten waren uitgebloeid. Apart waren de diverse hagen, één met een uitgeknipte boog die doorgang bood aan niet te corpulente personen, en dat was nu ook precies waar we ons dan deze keer in verdiepten. Groene opstallen, coniferen, omheiningen, dan heb je het toch wel weer over en veel­heid van zaken.

Aantrekkelijk op zo‘n avond is dan toch het onderling uitwisselen van allerlei zaken die soms wél, soms niet met het onderwerp van doen hebben, en gewoon even ge­zellig samen zijn. Je komt op plaatsen waar je anders nooit komt, en altijd toch weer in aanraking met wat nieuws en anders. Wie daar wel iets in ziet kan er bij, berichtje naar Kees Schoon, drie avonden per jaar, maar deze was voor dit jaar dan al weer de laatste.