Activiteiten & Actueel

24-09-13 Uit de Convo

Anneke de Boer

Op 8 april was de bloemschikgroep de laatste keer van het seizoen bij elkaar. De groep van Boudien had een verzoek mogen doen wat ze graag nog eens wilde maken.

De keus was gevallen op een raamwerkje van wilgentakken, dat gevormd werd tot een waaier. Dit werd bevestigd in een pot of schaal en verder opgesierd. In dit geval echt voor Pasen, met veertjes, eitjes, kippetjes enzo­voort. De bodem werd afgewerkt met mos. Al met al was het een heel werk, maar het resultaat was er dan ook naar.

De groep van Bianca had een stro­krans, die omwikkeld moest wor­den met gedroogd bananenblad. De uiteinden bleven omhoog staan, zodat er een soort goot op de krans ontstond. Hierin werden in stukjes plastic met oasis kleine bloem­stukjes gemaakt. Ook toefjes bloei­ende bolletjes werden er op gezet. Doordat de bolletjes in de winkels al bijna uitverkocht waren, werd er aardig geïmproviseerd. Het bananen-blad werd vastgezet met lint, wat het geheel een feestelijk aanzien gaf. Hier ontbraken de paasattributen natuurlijk niet.

Na afloop van de beginnerscursus had Bianca voor alle deelnemers een overzicht gemaakt met nuttige wenken die bij het bloemschikken heel belangrijk zijn.

Degenen onder u die onze jaarvergadering bezocht hebben in maart jl. hebben kunnen zien hoe Bianca een mooi stuk maakte dat later verloot werd. Dit stuk werd ook gemaakt door de beginners op de laatste cursus­avond.

Zo zie je dus maar weer: als je de stap durft te zetten om deel te nemen aan de cursussen kun je na zo’n zes lessen al een heel aardig bloemstuk maken. Bovendien zijn het heel gezellige avonden waar je ván elkaar leert en mét elkaar leert.

Zo ben ik alweer aangeland bij de voorbereiding van de cursussen van het seizoen 2014/2015. Er wordt in elk geval een cursus georganiseerd voor de beginners en lichtgevorderden. Deze wordt weer gegeven door Bianca Schutte. Een cursus voor gevorderden wordt weer gegeven door Boudien Dijkstra.

We zijn de mogelijkheden voor de vergevorderden nog aan het onder­zoeken. Als je geïnteresseerd bent in een dergelijke cursus of in workshops, kun je je al opgeven bij Anneke Bruyn. Wij hebben dan ook enig inzicht in de belangstelling. Vorig jaar gaven te weinig deelnemers zich op, maar misschien zijn er dit jaar meer.

De prijs voor de beginnerscursus is voor leden € 65,00 voor zeven lessen. Voor de gevorderden voor leden € 67,50. Als je geen lid bent en toch mee wilt doen, betaal je € 10,00. extra. Het materiaal moet je zelf verzorgen. Elke les krijg je vooraf een lijstje van de benodigde materialen.

De lessen worden gegeven in het Clusius College in Grootebroek op de volgende dinsdagavonden van 19.30 tot omstreeks 21.30 uur:
14 oktober,
11 november,
16 december,
13 januari,
10 februari,
10 maart en
14 april.
Er kan vanaf nu worden ingeschreven bij anneke.bruijn(at)quicknet.nl.

meer

 

 

 

23
Jul
Tuin en Vrede - Blik op de Tuin no. 910
21
Jul
MALVACEAE