Eendaagse excursie naar Friesland en Drenthe

Ook dit jaar organiseren we samen met afdeling Hoorn een ééndaagse excursie, en wel op zaterdag 1 au­­gustus 2015.

Voor een verslag van deze excursie klik hier

1e Tuin

Deze tuin, ‘De Luie Tuinman’, ligt in Ruinen, is 10.000 m² groot en be­staat uit circa vijftien afge­bakende deeltuinen. We noemen er hier een paar: een pastel-, berken-, zonne-, geheime, vlinder-, moes- en regenboogtuin. En zo zijn er nog enkele. Er zijn verschillende terrassen waar men van dit alles kan genieten. Hier krijgen we koffie of thee met iets lekkers.

2e Tuin

Deze tuin, ‘Roos van Hijken‘, ligt in het plaatsje Hijken en heeft een oppervlakte van 7.000 m2. Het is een landschapstuin. In deze tuin is het prettig vertoeven: de borders laten zich uitbundig van hun beste kant zien in de zomermaanden tot diep in de herfst. Grassen weven zich door de beplanting en rozen zijn volop aanwezig. Dwalend door de tuin kom je steeds in een andere sfeer, van prairietuin tot boerentuin. De zitjes nodigen uit om alle indrukken te verwerken.

Hier krijgen we koffie of thee en kunnen we onze meegenomen lunch verorberen.

3e Tuin

Het ,’t Bokkehûske’, kunnen we vinden in Jubbega en is 6.400 m2 groot.

,’t Bokkehúske’ is een woudhuisje in Jubbega van meer dan honderd jaar.

oud. Voor fanatieke tuinliefhebbers heeft de familie Van der Mossel hier een echt tuinparadijsje gecreëerd. De tuin bestaat uit een moes- en een kruidentuin, een binnenkamer met vijver, een voortuin met bloemen­borders, bloemenborders achter- en zijtuin en een grote vijver en bos­plantsoen; een prachtige Engelse cottagetuin op Friese bodem!
Hier krijgen we koffie of thee met iets lekkers.

Als de tijd het toelaat gaan we nog langs een plantenkwekerij.

Koud- en warm buffet

Aan het eind van de middag gaan we op weg naar Van der Valk hotel in Sneek, waar we onze eendaagse tuinexcursie afsluiten met een goed ver­zorgd koud en warm buffet.

Daarna keren we met nieuwe planten en plannen weer terug naar Enk­huizen en Hoorn.

Vertrek op zaterdag 1 augustus 2015 om 8.20 uur vanaf de sporthal De Sluis in Hoogkarspel. Terug omstreeks 21.45 uur in Hoogkarspel.

Kosten voor leden van Groei & Bloei € 69,50 per persoon. Niet-leden € 84,50 per persoon. Graag bij opgave ook vermelding van eigen mobiel telefoon­nummer.

Aanmelding bij Lia Schoenmaker, telefoon 0228-513458, of per email: ltm.schoenmaker(at)ziggo.nl, met leesbevestiging.