Activiteiten & Actueel

Wandelen op de Azoren en op de fiets in Portugal

Lou Schoenmaker

Voor de aankondiging van deze lezing klik hier

Op woensdag 24 september jl. mochten we Henny van der Wilt met echtgenoot begroeten in De Nieuwe Doelen voor bovenstaande lezing.

Het was voor de derde keer dat Henny een lezing kwam geven bij ons. Elke keer is het weer een genot om haar verhaal te mogen aanhoren.

We begonnen met een prachtige diaserie van een fietstocht rond Lissabon. Het voorjaar is de beste tijd om daar naar toe te gaan; het is er
s zomers te heet en in de herfst is het te kaal wegens de droge zomers. Op de prachtige bruggen over de Gaag naar de stad Lissabon mag niet gefietst worden, maar je kan er wel met een pontje komen. De botanische tuin uit 1878 is zeer de moeite van het bezichtigen waard.

We konden een prachtig oud klooster bewonderen met zeldzame tegeltableaus. In de tuin rond het klooster stonden steen- en kurkeiken. In het kurk zit zeer veel looizuur; als je de kurk in de zon laat liggen dan verdwijnt dit zuur. Sinaasappelbomen bloeien en dragen vrucht tegelijkertijd en de bloesem ruikt heerlijk.


Na de pauze ging de lezing met diaserie over een wandeltocht op het Azoreneiland Sao Miquel.
 Vanaf Amsterdam vlieg je er rechtstreeks naar toe en dat duurt zo
n vier uur. September is de beste maand om er naar toe te gaan; in het voorjaar is het meer bewolkt en er is minder zon. Het is een mooi groen eiland met zn 180.000 inwoners en 180.000 koeien. Er zijn op dit eiland heel veel hydrangeias, lavadas, enzovoort.
Het is de enige plek in Europa waar thee verbouwd wordt.

Er zijn heel wat bronnen waar veel zwavellucht uit komt; geen prettige lucht.

meer
16
Feb
Sneeuwklokjes vitaminen
15
Feb
LENTEBODEN
Menu