Activiteiten & Actueel

Groei & Bloei Nationale Tuinweek 2015: 13 t/m 20 juni

De datum voor de Nationale Tuinweek 2015 is vastgesteld. Zet 13 t/m 20 juni 2015 vast in je agenda, want dan wordt voor de tweede keer de Groei & Bloei Nationale Tuinweek georganiseerd. In heel Nederland en Vlaanderen zijn er de hele week allerlei leuke groene activiteiten te doen, voor jong en oud! Van plantenmarkten en tuinenfietstochten, tot natuur-educatiewandelingen, workshops, lezingen, groene straatwijkdagen en rondleidingen door (moes)tuinen en parken. Het thema dit jaar is 'Water in en om de tuin'. Ook zal de actie 'Tegel eruit, plant erin' in 2015 een vervolg krijgen. De week wordt feestelijk afgesloten met het Nationale Open Tuinenweekend (20+21 juni), waarin meer dan 1000 trotse tuinbezitters hun tuin gratis openstellen voor het publiek.

Doe je mee in 2015?

Uiteraard horen we heel graag of jullie afdeling van plan is om mee te doen aan deze 2e editie van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek.  Heb je al concrete activiteiten bedacht, heb je een idee voor een activiteit of heb je nog niets concreet maar wel de intentie om deel te nemen? Laat het ons alstublieft weten! Er komt weer een uitgebreide agenda op www.groei.nl/tuinweek waarin we alle activiteiten willen opnemen. Het is dan wel van belang dat we zodra dit bekend is de datum, locatie, korte omschrijving van de activiteit, tijdstip en eventuele kosten van de activiteit weten. De commissie is inmiddels druk aan het nadenken hoe het thema 'Water' het beste uitgewerkt kan worden. We zijn ook heel benieuwd naar jullie ideeën voor de invulling van dit zo actuele thema.

Actie Tegel eruit, plant erin genomineerd voor De Peilstok

De actie 'Tegel eruit, plant erin', die tijdens de Groei & Bloei Nationale Tuinweek is georganiseerd, is een van de zes genomineerde projecten voor 'De Peilstok'. Het doel van De Peilstok 2014 is een zo breed mogelijke groep te inspireren tot klimaatbestendig en waterrobuust handelen en denken, zowel stedelingen als professionals, publiek en privaat. De uitreiking was op vrijdag 28 november. Uiteindelijk is de gemeente Amsterdam met het project Rainproof Betondorp er met de prijs vandoor gegaan. Maar, we hebben als vereniging een Eervolle Vermelding gekregen van de jury. Uit het juryrapport van De Peilstok: "Een eervolle vermelding voor Groei & Bloei met het project 'Tegel eruit, plant erin’. De jury vindt dat het project met een zeer klein gebaar van 30x30 cm een groots effect weet te bereiken. Het spreekt enorm tot de verbeelding en roept sympathie op". Dit motiveert alleen nog maar meer voor de actie in 2015! Bekijk het volledige persbericht

meer

 

 

 

15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL