Groentips & Groeninfo

Fleuroselect tuintrends 2015

Vier Goldmedal winnaars die de tuin kunnen opfleuren.
Klik op een foto voor een vergroting


Begonia California Sunlight:
Weer of geen weer, Begonia cultivars California Sunlight verzekert een warme gloed op de patio of in de tuin. Deze half opstaande nieuwkomer presteert fantastisch van de late lente tot de eerste vorst. De talrijke, grote bloemen stralen boven het donkere bladgroen en vloeien als een ware oranje kleurengolf langs de plant omlaag. Alleen geplant of als kleurrijk middelpunt ziet deze vegetatieve variëteit er prachtig uit in potten, hanging baskets en containers. Ook in gemengde bloemperken is deze Begonia cultivar een streling voor het oog. California Sunlight is bestand tegen droogte en regen, en gedijt goed in de volle zon en schaduw.

Voor meer informatie: www.fleuroselect.com/awarded-varieties/california-sunlight-nl

New Guinea Impatiens
Florific® Sweet Orange


Tweekleurenpracht voor patio en perk! Florific® Sweet Orange is de eerste tweekleurige New Guinea Impatiens uit zaad. Deze nieuwkomer met uitstekende vertakking is een opvallende plant met enorme bloemen die prachtig bovenop het bladgroen liggen. Florific® Sweet Orange ziet er fantastisch uit in hanging baskets, bloembakken en borders. Ook doet deze schaduwliefhebber het uitstekend aan de voet van grotere planten. Florific® Sweet Orange: twee tinten in Impatiens, nu ook uit zaad!

Voor meer informatie: www.fleuroselect.com/awarded-varieties/florific-sweet-orange-nl

Lavendula stoechas
'Bandera Purple'


Leuk, mooi en compact, een winnende combinatie! Bandera Purple is de eerste commercieel compacte Lavandula stoechas geteeld uit zaad. Dankzij zijn uitstekende vertakking toont deze nieuwkomer talrijke donkerpaarse bloemen met paarse vlaggen terwijl de plant niet hoger dan 20 cm wordt. Deze half winterharde éénjarige gedijt prima in potten, containers en bloemperken in een gematigd klimaat. Aantrekkelijk, klein en uit zaad: Bandera Purple vertegenwoordigt de nieuwe generatie Lavandula stoechas!

Voor meer informatie: www.fleuroselect.com/awarded-varieties/bandera-purple-nl

Osteospermum ecklonis
Ákila Daisy White'

Akila Daisy White is de eerste F1 hybride Osteospermum van zaad met witte bloemen en gele harten. Bovendien bloeit deze variëteit vroeger en gemakkelijker van de vroege lente tot de late herfst. Akila Daisy White gedijt het beste in een pot, container of border in een gematigd klimaat. Deze Osteospermum ecklonis heeft talrijke bloemen die overdag openen en zich ‘s nachts sluiten, en is ideaal om een witte werveling in je tuin aan te brengen.

Voor meer informatie: www.fleuroselect.com/awarded-varieties/akila-daisy-white-nl

meer
16
Feb
Sneeuwklokjes vitaminen
15
Feb
LENTEBODEN