02-05-15 Verslag van de plantenruilbeurs en stekkenmarkt

Lia Schoenmaker

Deze vond plaats op zater­dag 2 mei jl. bij de familie Neefjes in Wervershoof. Het was prima weer en de tuin van Piet en Joanna zag er prachtig uit. Door het late koude voorjaar bloeiden de tulpen tussen longkruid en andere voorjaarsbloeiers. Het is dan ook een prach­tige omgeving waar vele planten­liefhebbers hun plantjes ruilden of voor een klein prijsje een plantje (of meerdere) kochten. Want ‘die plant is misschien wel leuk voor dat schaduwhoekje’, een ander zocht wat voor bij de vijver. En voor kattensnorren (Cleome) liep iemand zó warm, ze vertelde zó enthousiast over de plantjes dat ze binnen no time een andere eigenaar hadden.

Zo rond elf uur was het al aardig druk, en het leuke is dat er steeds meer mensen komen om te ruilen, te kopen of om te verkopen. Niet-leden pro­beerden we enthousiast te maken voor onze vereniging. Jammer dat we deze dag geen nieuwe leden hebben kunnen in­schrijven, maar wie weet wel in de toekomst. Joanna en Piet, bedankt dat we weer in jullie tuin terecht konden; velen hebben ervan genoten.