04-07-15 Leden kijken bij leden

Pien van der Kleij

De tuin van Zwaantje en John Buysman in Bovenkarspel op zaterdag­middag 4 juli 2015. De voorspellingen voor deze dag dag werden steeds tropischer en zelfs in West-Friesland zou het kwik boven de 30 graden uitkomen. Na overleg hebben wij de middag afgeblazen en dit per e-mail aan onze leden laten weten. Voor de zekerheid zaten Zwaantje en ik toch klaar om eventuele bezoekers te verwelkomen, en dat was maar goed ook.

De familie M. de Haan en twee kleinkinderen waren de eerste bezoekers. De kinderen hebben genoten. Een diversiteit aan paadjes, die je naar verrassende hoekjes voeren. In deze grote tuin is van alles te ontdekken. Humoristische beelden, verder prachtige kunstobjecten, gemaakt van oude materialen, tussen het groen. John, de zoon van Zwaantje, bedenkt ieder jaar weer iets nieuws. De tuin van de familie M. de Haan daarentegen is heel klein, maar daar is ook veel te zien. Alle muren en hekken hangen vol met gevulde potjes, wasbakjes enzovoort, een pracht gezicht. Komend jaar zijn onze leden welkom in hun tuin. Daarna kwamen er nog meer bezoekers. Na de ronde door de tuin, de duizendschonen deden hun naam eer aan, hebben wij een grote tuintafel met stoelen onder de bomen gezet. In deze tuin staan veel karateristieke oude bomen, dus genoeg schaduw. Koffie en thee gedronken met koek en heerlijk gekletst. Volgens mij heeft iedereen genoten, want niemand had haast.