08-09-15 Bijeenkomst bij Kees Schoon

P. Groot

Zonder de tip en aanbevelingen van Klaas Dijkstra zou mijn tuin ook wel winterklaar zijn geworden. Klaas had zich echter wat extra in het onder­werp verdiept, dus was dat het officiële onderwerp.
 Met internet en Google en het hele rataplan is het niet zo moeilijk om allerlei informatie te vinden. Veel mensen zullen het te druk hebben met hun Facebook en Twitter­account, dus zo een studieclubje is wat ouderwets, maar het is ook gewoon ouderwets gezellig.

Op 8 september kwamen we bij elkaar bij Kees Schoon. De normale routine is dat we rouleren, het clubje past in de huiskamer, de gastvrouw laat daarbij de inwendige mens nooit tekort komen, en vooraf wordt de tuin van het gastadres met een kritisch oog bezien.

Er wordt dan wel vooraf een onderwerp bedacht, waar ook wel over wordt gesproken. Het is eigenlijk veel meer een uitwisseling van allerlei dingetjes van de dag die we tegenkomen en ons bezighouden. Dit dan in hoofdzaak wel op tuingebied, maar soms ook nog wel wat algemener. Het is dus meestal een vrije conversatie, waarbij we wel aardig veel uit de ruime kennis en ervaring van Klaas Dijkstra kunnen putten. Als we weer thuiskomen zijn we altijd weer wat wijzer.

Kees Schoon hotemetoot de club nog steeds. Hij dreigt wel eens met wat minder gaan doen, of stoppen voor Groei & Bloei, maar in mijn beleven is hij nog zeer actief en waardevol voor de vereniging. We hopen dat hij gewoon nog een tijdje lekker doorgaat met zijn activiteiten. Ook aan deze convo, die u nu leest, levert hij een flinke bijdrage. Voor Kees dus nog meer dan éénmaal troelala.
Er is dus ook best wel wat vreugd.

Of die vreugd direct stijgt met meer zielen mogen we ons afvragen. Maar ruimte voor wat zielen erbij is er nog zeker wel.
Tot ziens dan maar.