Activiteiten & Actueel

07-05-16 Plantenruilbeurs / Stekkenmarkt

Datum: zaterdag 7 mei 2016
Lia Schoenmaker

Wij organiseren weer een plantenruilbeurs en stekkenmarkt, die gehouden zal worden op zaterdag 7 mei a.s., samen met Piet en Joanna Neefjes, van 11.00 tot 14.00 uur aan de Vok Koomenweg 5, 1693 HA in Wervershoof.

De laatste jaren was dit steeds een heel gezellige dag. Velen hebben plantjes om te ruilen, anderen komen juist langs om wat te kopen en willen graag advies. Ook hebben sommigen te veel van één soort gezaaid, of wordt een bepaalde plant te groot. Er zijn soms planten of stekken die niet in een tuincentrum verkrijgbaar zijn.

U kunt dan vaste planten, kleine struikjes, maar ook eenjarige planten en bolletjes of knolletjes ruilen. Ook plantenboeken of gereedschap kan geruild of tegen een klein prijsje verkocht worden. Heeft u niets te ruilen, dan kunt u tegen een kleine vergoeding leuke plantjes aanschaffen. De te ruilen planten moeten natuurlijk wel geworteld zijn en bij voorkeur opgepot. Voor mensen die net beginnen met tuinieren is dit een leuke dag, want u kunt voordelig aan planten komen, en ook voor advies kunt u bij ons terecht. Ook kan U de mooie tuin van Piet en Johanna bekijken. Voor iedere bezoeker ligt er bij de Groei & Bloei-stand een leuke attentie klaar.

Route: vanaf de Drechterlandseweg gaat u bij de WFO de Markerwaardweg in, richting Medemblik. Bij de verkeerslichten gaat u rechtdoor, bij de eerstvolgende rotonde gaat u rechtsaf de Vok Koomenweg in. Na 200 meter aan uw rechterhand bent u er.

meer
17
Feb
Het voorjaar is al voelbaar
17
Feb
Het voorjaar is al voelbaar