Activiteiten & Actueel

Anneke de Boer

De cursussen bloemstyling zijn be­gin oktober van start gegaan. Helaas waren de groepen op dat moment nog niet compleet. In overleg met het bestuur hebben we toch besloten om met drie groepen te starten. Er is alsnog een advertentie geplaatst en daardoor meldde er zich nog een aantal dames.

We zijn nu twee keer bij elkaar geweest en er is weer bijzonder mooi gewerkt. In de beginnersgroep bij Karin hebben de dames twee keer een boeket gemaakt op twee verschillende manieren. Beide erg goed geslaagd.

Boudien startte met een langwerpig stuk, een beetje herfsttrant. Het kon zowel voor buiten als binnen gemaakt worden en viel goed in de smaak.

Bianca startte met een paralelschikking waarvan de resultaten heel ver­schillend waren, maar de stukken waren allemaal heel goed geslaagd.

De tweede avond werd er een tafelstuk gemaakt met schors, mos en diverse bloemen, heel apart. Dit werd ook weer een bijzonder gezellige en leerzame avond in alle drie de groepen.

De kerst komt er nu aan, waarvoor er op de volgende cursusavond door alle groepen een kerststuk gemaakt gaat worden.

We zijn al nieuwsgierig wat het allemaal gaat worden, maar dat het weer een leerzame avond wordt is zeker.

Namens de commissie bloemstyling wens ik u allen een gezellige decem­bermaand en de beste wensen voor 2016. Maak er het beste van.

meer
20
Jul
Volkstuin: begonnen met oogsten en opruimen
18
Jul
mijn huis en tuin dieren