06-12-15 Oproep van de commissie tuinkeuringen

Pien van der Kleij

In 2015 heeft Groei & Bloei Enkhuizen e.o. een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Ik ga er van uit dat u van  tuinieren  houdt en u uw tuin een warm hart toedraagt.
Onze commissie is benieuwd of een aantal van onze leden hun tuin wil laten keuren in 2016.

Wat houdt dat keuren precies in, zult u zich afvragen. Twee keer per jaar wordt uw tuin gekeurd op de volgende onderdelen: ontwerp, assortiment, onderhoud en algemene indruk.
Half juni en half augustus komen twee leden van de commissie uw tuin bekijken en keuren.

Er zijn drie cate­gorieën:
categorie (A 1 m2 t/m 199 m2),
categorie B (200 m2 t/m 499 m2) en
categorie C (500 m2 en meer).

Iedere tuinstijl is welkom. Van drie nieuwe leden hebben wij én vele leden van Groei & Bloei tijdens opentuinendag 2015 hun tuinen al kunnen bewonderen. Prima tuinen om te keuren. In oktober worden de prijswinnaars bekendgemaakt. Wie durft?

Uw tuin mag tevens meedoen aan de bollenkeuring in het voorjaar.
U belt de keurders zelf als u vindt dat de tuin een waar voorjaarsparadijs is, en binnen enkele dagen staan zij daar.

U kunt zich opgeven voor de bollenkeuring of voor de bollenkeuring én de twee tuinkeuringen of voor de twee tuinkeuringen.

Aanmelden en inlichtingen bij Riet Keeman, telefoon 0228-513001, of per

e-mail: riet.keeman@quicknet.nl.

Wilt u meedoen aan de tuinkeuring of voorjaarsbollen keuring, dan kunt u zich opgeven bij Riet Keeman, telefoon 513001, of per e-mail: riet.keeman(at)quicknet.nl