Activiteiten & Actueel

Eendaagse tuinexcursie

naar Landgoed Clingendael in Den Haag en kwekerijen in Boskoop

Ook dit jaar organiseren we samen met afdeling Hoorn een ééndaagse busexcursie, en wel op zaterdag 21 mei.

We starten met een bezoek aan het grote Landgoed Clingendael met daarin opgenomen een prachtig aangelegde Japanse tuin. Deze tuin is in 1910 aangelegd en is de oudste van het land. De tuin heeft een heel eigen en verrassende sfeer, mede veroorzaakt door de schitterende moslaag. Tevens staan in deze tijd van het jaar de Azalea’s en Rhododendrons prachtig in bloei. Voor rolstoelen is er een aparte ingang met een speciale route door de tuin beschikbaar.

Voordat we dit landgoed gaan bekijken, drinken we eerst in het paviljoen een bakje heerlijke koffie of thee met iets lekkers erbij.

Hierna gaan we richting Boskoop en gaan we de kwekerij van Esveld (www.esveld.nl) bezoeken. Deze kwekerij is alom bekend om zijn uitgebreid assortiment Acers, Esdoorns, Buxus, etc. etc. Tevens heeft Esveld een Aceratum, een Esdoornpark. Er zijn hier meer dan duizend Esdoorns te bewonderen. Hier krijgt u een kop heerlijke soep en kunt u uw meegenomen lunch ver­orberen. 

Als de tijd het toelaat, gaan we daarna naar de sortimentstuin van Harry van de Laar (www.sortimentstuin.nl) , ook in Boskoop. De laatste soorten zijn hier aangeplant. Dit is een door diverse kwekerijen aangelegde en onderhouden tuin. Vroeger was dit terrein van het Proefstation voor de Boomkwekerij.
Voor een impressie www.youtube.com/watch?v=8JGAAHiPG9s

Als laatste gaan we naar de kwekerij van Herman Geers (hgeers.nl), ook in Boskoop. Deze kwekerij is gespecialiseerd in dwerg- en miniatuurplanten/coniferen. De liefhebbers van deze planten kunnen hier hun hart ophalen.

In het Groei & Bloei-nummer van april 2015 is er uitgebreid aandacht besteed aan deze kwekerij. Hier krijgen we ook drinken aangeboden.


Daarna keren we met nieuwe planten en plannen terug naar Enkhuizen en Hoorn.

Vertrek op zaterdag 21 mei om 8.30 uur vanaf de sporthal De Sluis in Hoogkarspel (s.v.p. tien minuten van tevoren aanwezig!)
Omstreeks 18.00 uur zijn we weer terug in Hoogkarspel.

Neem voor de zekerheid uw Groei & Bloei-pas mee en een lunchpakketje voor tussen de middag.

Kosten voor leden van Groei & Bloei € 29,50 per persoon.
Niet-leden betalen € 37,00 per persoon.

Aanmelding bij Lia Schoenmaker: per email ltm.schoenmaker@ziggo.nl of per telefoon 0228-513458.

meer

Rechter kolom test

16
Feb
Sneeuwklokjes vitaminen
15
Feb
LENTEBODEN