Leden van de tuinkeuringscommissie gaan weer op pad

Kees Schouten

We staan weer voor een nieuw tuinkeuringsjaar dat al in februari begint. De tuinen van de supercup worden sinds vorig jaar ook in de winter bezocht en gekeurd. In deze tijd van het jaar dragen de bomen geen blad en bloeit er nog niet zoveel, maar toch is de structuur van de tuin juist in de winter goed te zien. Als er nog sneeuw gaat vallen deze winter, wordt het plaatje nog mooier en zal een van onze fotografen, in dit geval Jan Greuter, bij de tuinen van de supercup langsgaan om winterse plaatjes te maken.

Het keuringsjaar

Verder wacht ons in april weer de bollenkeuring. De eigenaars geven zelf aan wanneer hun tuin er op z’n mooist uitziet en dan komen Ineke de Wit en Henk Hauwert langs om de bollentuin te beoordelen.

Vervolgens staat voor half juni de vroege zomerkeuring en half augustus de late zomerkeuring in de planning.

De opentuinendag 2016 zal op zaterdag 25 juni zijn.

De slotavond en prijsuitreiking van de tuinkeuringen vindt dit jaar ook weer plaats in het Clusius College in Grootebroek, en wel op vrijdag 14 oktober.

Oproep nieuwe tuinen

Het aantal te keuren tuinen blijft redelijk op peil, maar toch blijven we steeds op zoek naar nieuwe tuinen en fris bloed in ons tuinenbestand. Mocht u interesse hebben om uw tuin te laten keuren, geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan onze secretaresse Riet Keeman, telefoon 0228-513001.

Waar wordt op gelet bij het keuren?

Ontwerp:vormgeving van de tuin ten opzichte van het huis en omgeving
Assortiment:Welke planten staan er in de tuin en zijn er bijzondere soorten
Onderhoud:snoei en verzorging, staat van het gazon, aanwezigheid onkruid
Algemene indruk:totaalplaatje van de tuin