18-06-16 Bijeenkomst Studieclub bij Pleuni Rood

P. Groot

We zullen flink terug moeten gaan in de tijd, dat er vanuit de Groei & Bloei-verenigingen ook studieclubs zijn opgericht, zo ook in de afdeling Enk-huizen. ‘Een mens is nooit te oud om te leren’ is een oude volkswijsheid die stamt uit andere tijden, dus van voordat alles op internet vindbaar was.
Het is nauwelijks te bevatten hoe snel allerlei zaken zich hebben gewijzigd. Er kan dus reden zijn dat mensen van deze tijd wat schouderophalend zijn aangaande het clubje, dat zich op 28 juni om half acht verzamelde bij Pleuni Rood aan de Zesstedenweg in Grootebroek. Het is daarbij dan uiteindelijk meer het gegevens uitwisselen en de zaken die in de groep komen aandacht te geven, maar uiteraard over de bloemetjes, soms ook over de bijtjes, en is meer een sociaal samenzijn, waar je zeker ook wel wijzer van bent ge-worden.
De trekkers van de studieclub zijn allereerst Kees Schoon, die bij mijn weten een lintje van de koning heeft gehad, en Klaas Dijkstra die als schoolmeester fungeert door een onderwerp te kiezen dat wat nader wordt bezien en besproken (wat mij betreft voor Klaas ook een lintje), maar niet als de strenge schoolmeester die goed orde kan houden.
Elke avond vindt weer bij een ander lid plaats, waarbij we eerst op safari gaan door hun tuin. Altijd interessant en goed voor eigen ideeën. Deze keer deed een regenbuitje ons iets eerder naar binnen vluchten. Wat de natjes en droogjes betreft, probeert de gastvrouw er een apart klein feestje van te maken, en wordt in ouderwetse gezelligheid verder gegaan. Deze keer door in algemene zin het onderwerp vaste planten eens nader te bezien.
O ja, er konden nog wel wat stoelen worden bijgezet. Huiswaarts kerende heeft
eenieder wel iets van zijn gading opgestoken.