Activiteiten & Actueel

Routebeschrijving Open tuinendag 2018

Opentuinendag 2018

Op deze dag zijn er drie tuinen te bezichtigen en er kan een bezoek gebracht worden aan het Volkstuincomplex van De Dreef, De Koepoort en de schooltuin van De Schuur.

1. 'Landelijke tuin met heel veel vogelhuisjes'
    Janneke en Dirk Jan Groot, Hornpad 2, 1619 BP Andijk

2. 'Organische tuin'
    Tamara Lukacsi en Arjen Grent, Pannewal 11, 1602 KR Enkhuizen

3.  Volkstuincomplex De Koepoort en De Dreef langs de stadswal van Enkhuizen. Er vertrekt regelmatig een boot van De Koepoort naar De Dreef. In de buurt ligt ook de schooltuin. De route wordt met borden aangegeven.

4. 'Tuin op de Buurt'
    Tanja en Herman van den Berg, Buurt 50, 1606 AH Venhuizen

 

Routebeschrijving Open tuinendag 2018

 

We starten deze routebeschrijving in Andijk. Tussen Dijkweg 56 en 57 ligt het Hornpad. Meteen links op nr. 2 ligt de tuin van de fam. Groot. Fietsen kunnen bij het huis staan. Auto’s graag iets doorrijden tot na Hornpad 4 parkeren kan hier voor de kassen. Op weg naar Enkhuizen het Hornpad uitrijden op de kruising linksaf de Knokkel uitrijden. Na Knokkel 22 rechtsaf de Veilingweg oprijden. Deze weg blijven volgen tot de Haling daar linksaf en doorrijden tot de Oosterdijk. Op de Oosterdijk rechtsaf richting Enkhuizen. Na 750 meter rechtsaf de Piet Rodenburgstraat inrijden. Na 770 meter de Douwe Brouwerweg inrijden vervolgens na 120 meter rechtsaf De Laars. Meteen daarna linksaf en op Pannewal 11 is de tuin van de fam. Grent in Enkhuizen. Vervolg richting de volkstuinen.

 

Ga rechtsaf de Laars op en rij tot de Douwe Brouwerweg en sla linksaf de Gerard Brandtweg op. Blijf deze weg volgen tot de stoplichten. Steek de Drechterlandse weg over, richting de dijk naar Lelystad, via het fietspad langs de Randweg. Sla linksaf het Westeinde op en ga direct na de Koepoort linksaf De Vest op. Na ca. 100 meter ziet u het volkstuinencomplex de Koepoort aan u linkerhand liggen. Als u het complex heeft bekeken kunt u met een bootpendeldienst naar het volkstuincomplex de Dreef en het schooltuinencomplex De Witte Schuur toe. Via de zelfde bootpendeldienst vaart u weer terug naar het volkstuincomplex de Koepoort, waar u uw weg kunt vervolgen naar Venhuizen.

 

N.B.:

Voor degenen die van de vaartocht mogelijk zeeziek zijn geworden, kunnen via het Wethouder Jan Visserpad (pad langs het schooltuinencomplex) linksaf lopend de Vest op en weer naar de fietsen toe.  

 

 

Na de Koepoort richting Bovenkarspel, bij de stoplichten linksaf richting Hoorn op het fietspad langs de provinciale weg nr. 506 (langs de Woeste Hoogte) en doorrijden tot de eerste rotonde. Derde afslag de Zuiderdijk op, met uitzicht op het Markermeer, die blijven volgen en rechtsaf de Oostergouw Deze straat gaat over in De Buurt en op nr. 50 vinden we de tuin van de fam. Tanja en Herman v.d. Berg. 

meer
21
Jul
MALVACEAE
20
Jul
Volkstuin: oogsten en opruimen