Natuurlijk Nederland, overweldigend veelzijdig’  Lezing op 28 februari.

Theo van der Jagt.

Groei & Bloei afdeling Enkhuizen nodigt u uit voor het bijwonen van een bijzondere avond. Als uitsmijter van het lezingenseizoen bieden wij u iets speciaals. Het heeft alles te maken met onze gezamelijke hobby; genieten van de natuur in al haar facetten en als wij u daarbij vertellen dat Marcel Batist de inleider is, weet u dat we voor een topavond naar de Nieuwe Doelen gaan.

We kennen Marcel van drie eerdere presentaties, waarvan met name de laatste:; ‘Natuur in al haar schoonheid’ een  zeer hoge waardering kreeg. Nog altijd hoor ik mensen enthousiast reageren over de geweldig mooie beelden en de manier van presenteren.

Marcel is een natuurfotograaf in hart en nieren, heeft oog voor detail en laat ons verrassen met opnames uit natuur waar anderen veelal aan voorbijgaan.

Hij komt voor ons een avondvullend programma verzorgen met als overkoepelend thema:NATUURLIJK NEDERLAND, OVERWELDIGEND VEELZIJDIG"

Een verrassing, die tegelijk een primeur is, want vanavond is het de eerste keer dat hij deze presentatie, bestaande uit 10 nieuwe shows, voor het voetlicht brengt.

Marcel maakt al meer dan 40 jaar deel uit van de Westlandse Amateur Fotografen Verenigingen is 10 jaar lid van de Nederlandse Vereniging voor Beeld en Geluid.

Zijn passie voor alles wat groeit en bloeit, probeert hij vast te leggen met de camera. Tijdens zijn vele trektochten door de vrije natuur, maakte hij duizenden opnamen van landschappen, bloemen en dieren en uit dit veelzijdige werk stelde hij speciaal voor Groei & Bloei een bijzondere audiovisuele presentatie samenEn Marcel kennende, besteedt hij daar ongelofelijk veel tijd aan, in zijn streven er een geweldige presentatie van te maken.

Vanavond dus lekker achterover zitten en genieten; die garantie wil ik u op voorhand al geven.

We laten onze zintuigen eens lekker prikkelen. Enerzijds door het kijken naar prachtige natuuropnames, maar anderzijds ook door het beluisteren van de bijpassende, zorgvuldig gekozen muziek, waarmee deze lezing een heel bijzonder karakter krijgtDeze audiovisuele presentatie is een moderne, professionele, digitaal samengestelde show met diverse thematische onderwerpen.

Voorafgaand aan elke show vertelt Marcel, op zijn eigen prettige en deskundige wijze, over de keuze van het komende onderwerp.

De samensmelting van beeld en geluid krijgt daarbij een geweldige beleving en we ervaren dat in een denkbeeldige reivia HET BEVROREN LAAGLAND , waarna  we ons laten verbazen over VERSTILDE WATERENWe wandelen door DE VLINDERTUIN en de DE DIERENTUINMarcel kroop voor ons door DE KEUKENHOF en snuffelde TUSSEN DE BOMEN. Samen gluren we OVER DE HEG en werpen daarbij een blik in andermans tuin. En wat valt er te genieten als je de wekker vroeg zet om de MORGENSTOND te beleven ? Marcel laat het ons zien: ongelofelijk mooi. Hij begeleidt ons OVER DUINTOP EN BRANDING en laat ons wegdromen in BLOEMENSFEER

De combinatie van zijn fotografisch inzicht en zijn passie voor de natuur staan garant voor een boeiende avond die u zeker niet mag missen!

Mooier kan ik de uitnodiging niet maken, welkom allemaal.

Donderdag 28 februari 2019

De Nieuwe Doelen in Enkhuizen.

Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Niet- leden betalen € 3,50