Enkhuizen

05-06-20 Voorzitter bloemschikken neemt afscheid

Anneke de Boer

Het is gebruikelijk dat de laatste les van de bloemschikcursus gehouden wordt in de eerste week van april. Dit was ook de planning voor dit jaar, maar helaas kwam het coronavirus deze regelmaat verstoren. Alle activiteiten waar meerdere personen bij betrokken zijn kunnen/mogen vanaf maart niet doorgaan. Dat was dus een abrupt einde van de cursus 2019/2020.

De docentes hebben voorlopig toegezegd volgend jaar de cursus weer te willen geven. Alleen zullen we af moeten wachten of er in oktober geen problemen meer met het virus zullen zijn.

Dit is ook de moeilijkheid om verdere activiteiten te organiseren. We hadden een soort demonstratie tijdens de opentuinendag gepland, maar helaas gaat dat ook niet door.

Gelukkig kan een ieder die dat wilt zijn hobby ook thuis uitoefenen. Er zijn alweer veel voorjaarsbloemen in de tuinen te vinden. De bolbloemen hebben de langste tijd al weer gehad, mede ook doordat alles erg vroeg is. Je kunt je eigen inspiratie volgen of een voorbeeld op het internet opzoeken.

Ook een mogelijkheid is om je fantasie te laten werken met kleine buitenplanten. Zoek een leuk/apart ding om wat planten en kleuren te mixen. Een oude ketel of schaal geeft altijd een speciaal accent. Soms lukt het om bij Noppes wat leuks voor weinig geld te vinden. Met een bijzondere ondergrond maak je altijd iets aparts dat de aandacht trekt.

Dit is mijn laatste bijdrage als voorzitster van de bloemschikcommissie. Ik heb besloten om na veertien jaar te stoppen met het voorzitterschap. Wel blijf ik beschik­baar voor hulp bij zaken waar nodig in de vereniging.

We hebben als commissie de afgelopen tijd  regelmatig geprobeerd om iets anders te organiseren dan alleen een cursus, maar door weinig belangstelling vanuit de leden is dat niet gelukt. Mochten er leden zijn die een idee hebben om een activiteit op bloemschikgebied te proberen, dan kunnen zij zich altijd in verbinding stellen met Anneke Bruijn en het plan uitleggen. Zij kan dan kijken of er verder iets mee gedaan kan worden.

Ik hoop dat de cursussen begin oktober weer van start kunnen gaan. Verder wens ik alle bloemschikliefhebsters veel inspiratie om mooie dingen te maken.

Ik heb het commissiewerk altijd met veel plezier gedaan en zal het ook zeker gaan missen, maar eens komt er een eind, om welke redenen dan ook. Ik wens mijn opvolgster(er) veel plezier met het voortzetten van de commissie.