Enkhuizen

Cursussen bloemschikken

2023-2024

Als bloemen en natuurlijke materialen uw belangstelling hebben, wacht dan niet langer, maar schrijft u zich in voor een cursus bloemschikken bij de KMTP afdeling Enkhuizen en omstreken. Deze gezellige en leerzame cursussen beslaan zeven avonden in de maanden oktober tot en met april. De lessen worden gegeven door ervaren docenten, maar de gezellig­heid en eigen inbreng staan hoog in het vaandel.

De cursussen van 2023-2024 zijn vol. U kunt op de wachtlijst komen voor 2024-2025.

Je kunt je uitsluitend per e-mail opgeven onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer bij anneke.bruijn@quicknet.nl .

Verslag cursusjaar 2022-2023

Omdat Frank Reus heeft aangegeven niet meer beschikbaar te kunnen zijn voor de bloemschikavonden in Vonk (voorheen Clusius College) in Grootebroek, zijn we op zoek gegaan naar een vervangende locatie. Deze is gevonden bij het Leger des Heils in Bovenkarspel. De gewenste ruimte is iets kleiner en er moeten op de cursusavond tafels worden bijgezet. De locatie is goed bereikbaar en er is ruim voldoende parkeergelegenheid. Er is een goed contact met de beheerders. Zij openen het pand rond 19.30 uur, zetten koffie en thee, en wachten tot de docent er is. Rond 22.00 uur zijn zij weer ter plaatse om het pand af te sluiten. Na drie onregelmatige cursusjaren vanwege de coronabeperkingen kijken wij als organisatie tevreden terug op een goed verlopen cursusjaar.

Dit cursusjaar hebben wij afscheid genomen van Paulien Out. Zij gaf de cursus voor de lichtgevorderden/gevorderden. Karin Spil heeft aangegeven bereid te zijn om zowel de cursus voor beginners/ lichtgevorderden (13) als voor de gevorderden (13) te geven. Dus twee avonden per maand.

De docent Karin Spil heeft aangegeven komend cursusjaar nog twee cursusavonden te willen draaien, maar dat wij voor 2024-2025 naar een tweede docent moeten uitkijken. Wenselijk is om de organisatie uit te breiden met in ieder geval een derde persoon, omdat de ruimte toch wel krap is en we maximaal dertien cursisten kunnen plaatsen. De beheerders van het pand hebben aangegeven voor het komende cursusjaar de ruimte weer aan Groei & Bloei beschikbaar te kunnen stellen.