Enkhuizen

IMG_1197

Op 21 mei j.l. organiseerden Welwonen en Groei en Bloei een geslaagde tuinmarkt.

Er waren leden van Groei en Bloei aanwezig waar men terecht kon voor ideeën m.b.t. het inrichten van met name de voortuin, maar ook de achtertuin.

Groei en Bloei had ook een aantal voorbeeldtuinen ingericht, waarbij duidelijk werd gemaakt hoe men met o.a. bodembedekkers en bijv. Hortensia Annabelle een onderhoudsvriendelijke en gevarieerde tuin zou kunnen aanleggen waar ook vogels en insecten zich thuis voelen.

Er werden door Groei en Bloei gratis vaste planten ter beschikking gesteld om vorm te geven aan deze nieuw in te richten voortuinen. (Er zijn nog steeds vaste planten beschikbaar om dit alsnog op te pakken; voor informatie kunt u terecht op telefoonnummer 0615474836).

Er waren panelen geplaatst, waarop prachtige foto’s te zien waren van aantrekkelijke voortuinen die door buurtbewoners waren ingericht, mooie voorbeelden die hopelijk op andere plekken in de Bloemenbuurt navolging krijgen om een nog groenere wijk tot stand te brengen.

Welwonen had voor tray’s met eenjarige plantjes gezorgd, die gratis ter beschikking werden gesteld om de tuinen op te vrolijken, hier werd gretig gebruik van gemaakt.

Er waren knutselactiviteiten voor kinderen waar o.a. insectenhotels gemaakt konden worden. Kinderen konden ook geschminkt worden en er was livemuziek die verzorgd werd door de Ierse folk groep Le canadh.

Vrijwilligers van Welwonen hadden een groot terras ingericht waar buurtbewoners terecht konden voor een kop koffie, thee of drankje om gezellig met elkaar bij te praten en waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

We kunnen als Welwonen en Groei en Bloei terugkijken op een geslaagde Tuinideeen en Groenmarkt.