Enkhuizen

Op donderdag 24 oktober is er in 't Middelpunt, in Grootebroek een lezing van Marieke Nolsen en zij vertelt over: Onze bollentuin.

Sinds 2002 wonen wij op een prachtig plek midden in het land, met een heerlijke grote tuin. In de afgelopen jaren hebben wij hier om de prachtige Landgoedwoning een  tuin aangelegd met weelderig bloeiende borders. In het  vroege  voorjaar met heel veel bollen, opgevolgd door vaste planten , allemaal aangepast aan de kleuren van het Landgoed.

Sinds 2016 hebben wij de tuin vergroot met een decoratieve pluktuin geïnspireerd door Sarah Raven. Heel veel Dahlia’s en andere prachtige 1 jarigen in oranje/rood/rose tinten zorgen voor een geweldig kleurig najaars feestje.  Als bloemiste geef ik les in het maken van tuinachtig bloemwerk en m.b.v. al mijn tuinbloemen hoop ik een ieder te inspireren.

Daarnaast schrijf ik boeken. De laatste “Mariekes Pluktuin” heb ik samen met Modeste Herwig geschreven en is vorig jaar uitgegeven. Begin oktober komt mijn nieuwe boek uit over Kerstbloemwerk.  Tijdens deze lezing neem ik jullie mee onze Voorjaarstuin in. Ik vertel over alle bolgewassen, de combinaties die ik met vaste planten en bollen maak, de boeketten, hoe ik mijn tuin stijl met potten vol met bollen. Kortom heel veel informatie, mooie beelden en ..inspiratie, graag tot dan.

Meer informatie mbt.onze bollentuin:

https://mariekenolsen.blogspot.com/2020/01/bollenroute-midden-nederland-2020.html

www.mariekenolsen.nl/tuinopenstelling