Enkhuizen

2-daagse tuinenreisop 23 en 24 augustus

De bus vertrekt op vrijdag 23 augustus om 8.30 uur in Hoorn om 9.00 uur in Hoogkarspel.

DAG 1

Tuin Annaparte in Hoog Soeren

De kleurrijke tuin ligt in het dorpje Hoog Soeren, ten westen van Apeldoorn. De tuin bevat, naast vijftien kleurige borders met diverse soorten beplanting, diverse verrassende elementen. Zo zijn er een vuurplaats, een vijver, twee pergola’s en een oosterse border met prieeltje.

Ook is er met gebruikmaking van het natuurlijke hoogteverschil van enkele meters een 25 meter lange waterloop aangelegd.Door de tuin heen bevinden zich diverse zitjes met elk een eigen uitzicht. Tevens staan er verspreid door de gehele tuin verschil­lende kunstobjecten.In deze tuin gebruiken we de koffie en thee met iets lekkers erbij.Rond 12.00 uur vertrekken we naar Nijmegen.

Tuin Villa Sprezzatura

Umisschien bekend van BinnensteBuiten. Onderweg kunt u uw zelf meegebrachte lunch nuttigen of u kunt daarmee wachten en meenemen naar de tuin. Rond 13.00 uur hopen we hier aan te komen. Deze tuin in Nijmegen is aangelegd volgens de arts- en crafts-principes. De tuin bij de meer dan honderd jaar oude villa ken­merkt zich door een op schilderachtige wijze toegepaste be­plan­ting. Er is gebruikt gemaakt van een veelheid van (niet veel voor­komende) bijzondere bloemen, struiken en bomen.

Van een aanbouw is een oranjerie gemaakt met een Victoriaanse kas als lichtkoepel. Een met mos begroeid amfitheater versterkt de sfeer van weleer.

Ook hier staat koffie en thee voor u klaar. Rond 14.30 uur ver­trekken we hier.

Tuin Brookergarden

Dit is een zelf ontworpen, gevarieerde bloemrijke tuin, waar ieder zijn rust en inspiratie kan ophalen. Een gastvrije tuin met vloeiende lijnen, uitgebalanceerde hoeken en hagen om het ge[1]heel spannend te houden. Hier worden we verwend met een echte Limburgse vlaai en koffie of thee. Om 17.30 uur vertrekken we richting ons hotel. Dit is hotel Van der Valk in Venlo, waar we in gaan boeken en in de avond een live cooking dinnerbuffet gaan gebruiken.

Dag 2

De tweede dag beginnen we met een uitgebreid ontbijt buffet. Om 9.30 uur vertrekken we naar Lottum.

TuinVerheggen

De combinaties van vaste planten en de entourage geven een landelijke en rustige uitstraling. Er bevinden zich twee vijverpartijen, een berceau met rozen en een oranjerie in de tuin. Verborgen achter een poort komt men in een tuin, waar een Engelse sfeer hangt. Er staat een oude hemelboom midden in het gazon, omzoomd door gemengde borders. Er zijn veel verschillende tuinen, zoals een vierkleurentuin, gemar[1]keerd door taxuszuilen, een rozentuin gecombineerd met kruid[1]achtige planten, een dahlia- en grassentuin een schaduwtuin en een spectaculaire verzameltuin met een overdaad aan kleuren

 

Tuin De Boschhoeve

Rond 12.00 uur vertrek naar De Boschhoevein Wolfheze, waar we omstreeks 13.00 uur aankomen. Hier gebruiken we de lunch en kunnen we genieten van de tuin en zeker van de moestuin. Te midden van weidse landbouwakkers en enorme loofbomen ligt achter de oude boerderij een grote gevarieerde boerderijtuin met kleurrijke zomer- en herfstborders, een schaduwlaantje en boom­gaard met voorjaarsbollen.

De verrassing is de decoratieve inspirerende moestuin waar bij­zondere groentes zijn gecombineerd met bloemen, waaronder veel (zomer)bollen.In de kwekerij bestaat het assortiment uit stoere en makkelijke planten, die ook in de eigen tuin zijn toegepast. In de moeder­plantenbedden is goed te zien hoe planten uit­groeien.

Naast vaste planten zijn ze dol op bollen; van sneeuw­klok tot dahlia, op hun website vindt u plantenlijsten.

Daarnaast is in het zomerseizoen ook de prachtige pluktuin open. De grote landbouwschuur herbergt de tuinwinkel, thee­schenkerij en brocanteafdeling.

Kwekerij Abbing

We vertrekken om 15.00 richting Zeist, waar we kwekerij Abbing aandoen. Na alle inspiratie kunnen we nog wat inkopen doen voor de leuke ideeën die u heeft opgedaan. We komen daar rond 15.30 uur aan. Kwekerij Abbing is meer dan honderd jaar goed in planten! In 2024 bestaat Abbing 132 jaar. Nadat de grondlegger Jan Abbing een tijdje heeft gewerkt als hovenier-tuin[1]man voor koning Willem III en daar onder andere meloenen kweekte, werd hij in 1892 in staat gesteld zijn eigen kwekerij te beginnen in De Bilt. Al snel verhuisde hij de kwekerij naar een stuk grond aan de spoorlijn Utrecht–Arnhem, nabij station Driebergen-Zeist. De plek waar nog steeds het familiebedrijf is gevestigd en waar november 2022 de nieuwbouw is gestart. Nu meer dan 12.000 m2 groenbeleving.

Vanuit De Bilt vertrekken we om 16.45 uur richting Hoorn, waar we rond 18.00 uur kunnen zijn en in Hoogkarspel omstreeks 18.30 uur.

U kunt zich tot 30 mei aanmelden bij Lia Schoenmaker, bij voorkeur via mail: ltm.schoenmaker@ziggo.nl, of telefonisch 0228-513458. Even voor de duidelijkheid: hoe meer deelnemers, hoe gunstiger de prijs. Bij 30 deelnemers is dit € 220,-, bij 40 deelnemers € 205,- en bij 50 deelnemers € 196,- per persoon. Niet leden van Groei&Bloei betalen 20 euro extra.

Voor een eenpersoons kamer betaalt u € 43,- extra. Deze prijs is inclusief bezoek aan alle tuinen, entrees met koffie/thee en wat lekkers. Daarnaast de hotelkamer, uitgaande van een tweepersoons kamer, uitgebreid ontbijtbuffet en uitgebreid dinerbuffet, inclusief de drankjes daarbij. Ook de lunch op de tweede dag is inclusief. Na 30 mei hoort u van ons wat de definitieve prijs is geworden.